Mochten de goden de wereld herscheppen tot een plek waar het altijd zomert en waar vrolijkheid de orde van de dag maakt, dan zouden ze ’t Schoon Vertier aanspreken om elke dag feestelijk te openen. En ’t Schoon Vertier zou luid ‘ja’ zeggen. ‘Doen we!’

’t Schoon Vertier. Dat is feest. Amusement. Enthousiasme. Pure emotie en een waterval aan muzikale passie. Het perfecte antidotum tegen de sleur van alledag. 

De meisjes lijken zo te zijn weggeplukt uit een jaren 1920-setting. Het zijn sensuele nimfen die het publiek moeiteloos om de vinger winden. Tussen beklijvend glitterstof vanuit die bonzende Cabaretdoos tollen de parels met hun songs, aangevuurd door opzwepende tunes, een muzikale blend van de meest populaire genres van de voorbije eeuw. 

 

’t Schoon Vertier. The name says it all.

 

Schoon vertier - t Schoon Vertier

 

Schoon vertier - t Klein Vertier

 

Schoon vertier - Starring

Schoon vertier - podiumshow

 

Schoon vertier - workshop


0:

Februari 2012:

‎'t Schoon Vertier wentelt zich voor de gelegenheid comfortabel in het spektakel dat de Broadway musical is. Met Evy Gruyaert als gids, verdiepen we ons in de lekker foute musical 'De Producers'. Zondag 19/02, om 22.15 te zien op één.

Maart 2012:

Na twee doortochten in De laatste show maakt 't Schoon Vertier op de valreep het rijtje af. De laatste show zwaait namelijk uit: na dertien jaar is het einde voor Vlaanderens populairste talkshow in zicht. Uitzwaaien doet Michiel Devlieger in stijl, samen met de vroegere presentatoren, een hoop muzikale gasten en… met 't Schoon Vertier. Op de allerlaatste Laatste show, op donderdag 22 maart, bouwt Michiel samen met 't Schoon Vertier een feestje om U tegen te zeggen. U kijkt toch ook, deze laatste keer?

Mei 2012:

De kuiten zijn gesmeerd, de instrumenten gestemd en zelfs de stembanden zijn opgespannen voor een nieuw seizoen vol Vertier. Onze kruistocht om gans Vlaanderen te veroveren, en bij gelegenheid ook ver daar buiten, zetten we vanaf heden aan een ontzaglijk tempo voort. 

Wie nog geen kans had om zich te wentelen in die bruisende en stomende mix die 't Schoon Vertier nu eenmaal is, krijgt daar nu meer dan ooit de kans toe. Bekijk gerust eens onze speellijst en kom ons ergens ter lande aanmoedigen. Wij zien U graag afkomen en hopen dat dat warme gevoel compleet wederzijds is.

Juni 2012:

Geen podium lijkt groot genoeg voor de meisjes en jongens van 't Schoon Vertier. Om daarvan zeker te zijn trekken wij op 28 juni alle registers open. Nadat we een slordige 80.000 bezoekers mogen verwelkomen op Rock Werchter, openen we er ook nog The Barn, het gloednieuwe derde podium. Daarna zetten we meteen vaart richting Gent. De Radio 1-show Peeters & Pichal neemt namelijk afscheid met een slotshow in de Handelsbeurs, waar 't Schoon Vertier samen met Daan het feest op gang trapt.

Juli 2012:

Als 't Schoon Vertier niet gaat naar waar het feest is, dan komt 't feest wel onze richting uit. Ook deze Gentse Feesten zijn we weer van de partij, en dat zelfs in drievoud. Dinsdag, woensdag en donderdag zorgen wij op Boomtown - op de Kouter - telkens om 21.30 voor een extra portie vertier!

Deze maand zijn we ook te zien in Wulpen, Westende, Koksijde..... EN AVANT !!!

Augustus 2012:

Nu alweer een drukke zomer - met in het staartje alsnog enkele heerlijk zwoele weken - er bijna opzit maakt 't Schoon Vertier zich klaar om ze af te sluiten zoals we ze begonnen: op festivals te lande.

Zaterdagmiddag 1 september huppelen we even langs op het intieme Crammerock in Stekenen, terwijl we op zondag 16 september een feestje bouwen op Leffinge Leuren. En ook tussendoor blijven we bewegen, u kunt altijd met ons komen meefeesten in Zonnebeke, Tongeren, Asse, Hasselt en Lier.

Februari 2013:

Na een deugddoende pauze - vol werk aan nieuwe nummers en choreografieën - zijn we terug van weggeweest, en nu zelfs op dubbele sterkte. 

Wie een glimp wou opvangen van 't Schoon Vertier op podiumformaat zag deze in de Handelsbeurs in Gent voor de Cutting edge Awards. 

En ook onze danseressen lieten zich deze week met hun beste beentje voor zien, en dat in het Zuiderpershuis in Antwerpen, of gewoon simultaan op uw televisie in Café Corsari op één. Een goed begin dus van wat alweer een drukke zomer belooft te worden.

April 2013:

't Schoon Vertier last van winterblues?

Maar neen.

't Schoon Vertier staat klaar om de winter terug naar af te sturen.
Lente-vrolijkheid troef hier.
Hard aan het repeteren aan de nieuwe podiumshow, aan nieuwe songs, frisse choreografieën – ook voor de muzikanten – en zin in het voorjaar! Tot binnenkort!

Mei 2013:

Vliegt de tijd slecht?

Kniesoren beweren dat wel eens.
Maar daar hebben we bij ‘t Schoon Vertier geen last van. In-tegen-deel!  
Het is mei. Eieren leggen we niet, broeden, dat doen wel.

Op dit moment zijn we druk aan het repeteren voor onze nieuwe show. De puntjes op de i, zeg maar.
De stilte is er dus een voor de wervelende storm die in juni zal losbarsten.
Hou onze website en FB-pagina in de gaten, want voor je het weet, schiet ‘t Vertier terug uit de zomerse startblokken.
Tot snel!

Juli 2013:

Dat de zomer goed en wel vertrokken is, weten nu ook alle bezoekers van het Copacobana-festival. Eind juni stelde ‘t Vertier er zijn nieuwe show voor.

Was het een succes? Zegt het feit dat het publiek massaal uit het dak ging iets? Dat er gejuicht werd? Gedanst? Ja, dus.
De maanden hard werk, zweet, tranen – en hier en daar een druppeltje bloed – hebben mooie vruchten afgeworpen.
De set was aangevuld met een paar nieuwe songs, nieuwe choreografieën, outfits en tonnen enthousiasme... Het was een waar feest. En we gaan verder op hetzelfde elan. 
Wederom, erg welkom!

‘t Schoon Vertier

Januari 2014:

En Jawel, zo hebben we 2013 tot een goed einde gebracht, It was a good one !

Januari 2014:

We zijn goed op weg om er weer een fantastisch Vertierjaar van te maken.

Onze repetities starten binnenkort, we maken alweer een gloednieuwe show.

Aan de nieuwe nummers te zien, gaat het bonken !!

April 2014:

't Schoon Vertier start hun zomershow op Nekkanacht 2014

Op 25 april spelen ze samen met "De Nieuwe Snaar" in het Sportpaleis te Antwerpen.

Juni 2014:

Met het mooiste been vooruit het festivalseizoen tegemoet!

Enkele maanden geleden maakten we met 't Schoon vertier een kleine muzikale zijsprong en gaven we de heren van De Nieuwe Snaar een feestelijk duwtje in de rug tijdens hun meer dan geslaagde Nekka Nacht in het Sportpaleis.

Wie dat feestje onverhoopt toch gemist heeft, is zondagavond 8 juni welkom voor een herkansing op één.
Daar wordt om 22u35 een beknopt verslag van de show uitgezonden. 

Juli 2014:

Na een stevige etidtie van DANSAND in Oostende zijn we klaar voor de Gentse feesten waar je ons kan bewonderen op het Boomtown festival. Uiteraard maken we ook dit jaar de straten van de Gentse binnenstad onveilig.

Tot ergens te velde !

za 19 juli : 23u @ stadhuis - 1u @ St Jacobs/rond punt - 2u30 @ Baudelo en podium St Jacobs

do 24 juli : 23u @ stadhuis - 1u @ St Jacobs/rond punt

za 26 juli Boomtownfestival om 16u15 en 17u15

November 2014:

't Schoon Vertier BOEM Pauwenzwier! Dat is contentement, pret, verzet, cabaret, majorette, ... Omdat deze band graag haar passie deelt, presenteren we nu ook een workshop in al onze disciplines: beeld, klank, beweging en expressie. Centraal staan uitdaging, durven maar vooral ongegeneerd en ongecompliceerd plezier. Finaal schitteren alle deelnemers in een fenomenale cabaretshow. En het publiek geniet gewoon mee. Met twinkel twinkeltjes in de ogen. Iets voor jou? klik dan door bij "Workshop"

Maart 2015:

't Schoon Vertier viert haar TIENDE verjaardag! ROFFEL KNETTER SPETTER !

De band trakteert met trots enkele nieuwe formules: "'t Klein Vertier": een gebalde versie van 't Schoon Vertier, "Hiz Master'z Noizzzzz": de podiumshow, "BOEM Pauwenzwier": de workshops en uiteraard de show van 't Schoon Vertier: akkoestisch, flexibel en adembenemend... Hou onze vernieuwde site in de gaten, kom kijken naar al dat Schoons en Geniet!

September 2015:

't Schoon Vertier plant haar Theatertour met de nieuwe voorstelling: "Hiz Master'z Noizzzzz...." Info en data volgen. 't Klein Vertier, 't Schoon Vertier, BOEM Pauwenzwier zijn onderweg naar al uw feesten en evenementen. De Artiesten draaien op volle toeren en broebelen Vertier met eindeloos plezier! Komt dat zien en geniet!

Maart 2016:

't Schoon Vertier zwiert de benen in de lucht tijdens de repetities voor de nieuwe zomershow. Versterkt met een aantal nieuwe topdansers staan we paraat voor uw feest! Hunkerend naar de lentebloesems toveren we snel weer een glimlach onder uw feestneus! *

Februari 2017:

47 Artiesten: dansers, muzikanten, makers, spelers trippelen samen richting Vooruit en repeteren er aan een nieuwe Vertiershow. Beweging, opzwepende tunes, teasers, wervelende beelden worden vastgelegd in een cabarteshow. De artiestengroep van 't Schoon Vertier knalt de Gentse kasseien losser dan ooit ter voren. Ze waaien uit als gouden glitter dwarrelend overheen elk straf feest!. Komt dat zien** 2017

Juli 2017:

GENTSE FEESTEN 2017 met 't SCHOON VERTIER

ZA15 + WOE19 + DO20 JULI 17

23u: Belfortstraat

0u30: St Jacobs - rond punt

November 2017:

AUDITIE 

’t Schoon Vertier/Show ’18

 

MUZIEK

trompettist, trombonist, saxofonist

DANS

 ZANG 

(MVX)

 

 

13      /      16 

11/2017 Gent

19:30    -    22:30

 

Inschrijven voor 13 of 16/11/17: lieselot@schoonvertier.be

Media

 • Youtube BOEM Pauwenzwier KAMP Creademie '15

  BOEM Pauwenzwier KAMP Creademie '15

 • Photo Hiz Master'z Noizzzzz/ Flyer GF

  Hiz Master'z Noizzzzz/ Flyer GF

 • Youtube HIS MASTER'S NOIZZZZZ / Trailer

  HIS MASTER'S NOIZZZZZ / Trailer

 • Youtube Teambuilding/Flashmob AMPLIFON & BOEM Pauwenzwier

  Teambuilding/Flashmob AMPLIFON & BOEM Pauwenzwier

 • Youtube 't Schoon Vertier met Raymond Van het Groenewoud bij Bart & Siska

  't Schoon Vertier met Raymond Van het Groenewoud bij Bart & Siska

 • Photo Shoot met Alex Van Hee

  Shoot met Alex Van Hee